Pojdi na glavo Pojdi na vsebino general.skip_to_footer
Hmeljisce
Razgledi z okoliških vrhov

Razgledi z okoliških vrhov

Razgledi z okoliških vrhov

Žalec in Spodnjo Savinjsko obroža venec hribovja; od Dobrovelj na zahodu, Zasavskega hribovja na jugu ter Ponikovske planote na severu.

Rekreacija v naravi in prijetni razgledi kar kličejo k obisku!

Planinski dom na Bukovici se nahaja na severnem pobočju Bukovice, pod njenim vrhom, na nadmorski višini 568 m in je priljubljena točka za mnoge planince in pohodnike z okolice in tudi od drugod.

Planinski dom na Brnici nudi kljub razmeroma nizki nadmorski višini prelep razgled na vse strani. Na vzhodu se širi Celjska kotlina, proti severu pa Konjiška gora in Boč. V bližini se dviga gozdnati Hom, lepo je vidna tudi spodnja Savinjska dolina, ki se razteza proti Dobrovljam s Šempetrom, Polzelo, Braslovčami ter Goro Oljko.

Planinski dom na Gori je priljubljena točka planincev, saj se z izjemno markantnega vrha ponujajo lepi razgledi na okoliško hribovje. Na vrhu Gore stoji tudi cerkev sv. Kunigunde, ki je bila zgrajena v drugi polovici 14. stoletja.

Planinski dom na Homu stoji na razglednem hribu Hom nad Savinjsko dolino zraven cerkve sv. Magdalene, ki je v izvira iz druge polovice 14. stoletja. Z izjemno markantnega hriba se vam ponujajo lepi razgledi na okoliško hribovje.